Atık materyallerden neler yapabiliriz ?

Temel Eğitimde İyi Örnekler Projesi kapsamında, Okul Öncesi C Şubemizdeki çocuklarımız ve öğretmenleri Mihriban ALBAYRAK ile  Türkçe dil etkinliğimizde geri dönüşüm ve atıklarla ilgili hikayemizi okuduktan sonra çocuklarla birlikte  sınıf içerisinde drama etkinliğine yer verdik. Dramamızda olumlu davranışlar için çocukları yüreklendirerek yaratıcı düşünme becereleri üzerinde durduk ve çevremizde atık olan bir çok şeyin geri dönüşümle dönüştürülebileceğine dair fikirler ürettik,  öncesinde de  çocukların evde biriktirdiği kapakları sınıftada  biriktirmeyi sürdürdük,  yeterli gelmeyince okul bahçesine  hep birlikte  mavi kapak toplamaya çıktık topladığımız  kapaklardan neler yapabileceğimizi konuştuk ve baharın gelişini de değerlendirerek hep birlikte çiçekler yapmaya karar verdik. Dönem içerisinde biriktirdiğimiz kâğıt havlu rulolarını etkinliğimize ekleyerek çocukların yaratıcı düşünmelerini destekledik.  Uygulamanın olumlu bir davranış değişikliği gösterebilmesi için her gün sınıfımızda yapılan beslenme saatinden sonra pipetleri ve kapaklarımızı biriktirdiğimiz bir kutu oluşturduk aynı davranışın sadece okulla sınırlı kalmaması için evde de sürdürülebilir olmasını sağlamak adına velilerimizden destek istedik.

02.05.2024 24

02-05-202402-05-2024